Sprekers

3-rubenmaes

Dagvoorzitter Ruben Maes | Een ervaren dagvoorzitter en gespreksleider van debatten en expertmeetings. Hij leidt al meer dan tien jaar gesprekken, symposia en meerdaagse conferenties in binnen- en buitenland. Zijn stijl kenmerkt zich door een inhoudelijke journalistieke scherpte gecombineerd met een goed gevoel voor de sfeer van de bijeenkomst. In de afgelopen tien jaar heeft Ruben Maes een brede expertise opgebouwd. De onderwerpen van de bijeenkomsten lopen sterk uiteen maar hebben altijd een koppeling met belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzaamheid, de participatiesamenleving, internationalisering, digitalisering en de netwerksamenleving. Net zoals vorig jaar verwelkomen wij Ruben Maes dit jaar weer als dagvoorzitter.

3-janrotmans

Jan Rotmans | Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, biedt overheden, bedrijven en bovenal jou – het individu – de oplossing voor de chaos en crises die wij allemaal voelen. Hij pleit voor 11 transities om onze maatschappij en zo de wereld leefbaar te houden. Voorbij de angst voor verandering. Hij laat zien wat juist wél kan en wat het oplevert. Niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart.

Joris Arts

Joris Arts | Inmiddels ben ik ruim twintig jaar werkzaam in de zorg als zorgprofessional, zorgbestuurder, toezichthouder, blogger, spreker, adviseur en zorginnovatie-expert. Gestart in het ziekenhuis als ziekenhuisapotheker, maar vervolgens gewerkt in de 1e lijn, in de GGZ en in de VVT-sector. Rode draad door mijn carrière is het continu zoeken naar manieren om de zorg te verbeteren. Dat doe ik vooral door naar buiten te kijken en te leren van andere sectoren. Daar zijn namelijk al lang oplossingen voor problemen waar we in de zorg maar tegenaan blijven lopen. Van bedrijven als PostNL tot de Efteling en sectoren als defensie tot de reiswereld. Ik schrijf blogs, geef lezingen en organiseer innovatiereizen door Nederland om zo de zorg te inspireren en daarvan te laten leren.